Okej att vara fet(?)

Måste bara skriva det här för jag har gått och tänkt på det ganska länge.

Läste i tidngen för en vecka sedan att några kvinnor med övervikt hade startat bloggar där dom skriver om sig och stödjer andra tjejer som lider av fettma. Det är ju absolut inget fel med det snarare tvärtom det är bra för många människor som är överviktiga mår skit både psykiskt och fysiskt av det. Det jag reagerade på var att dom inte bara stärkte självförtroendet i deras bloggar utan skrev snarare rakt ut att det är bra och okej att vara överviktig?
Det var just det jag reagerade på att dom intalar andra tjejer och killar att der är bra att vara fet. Såklart ska man inte bli utfryst, mobbad eller annat för att man ser annorlunda ut. Samma sak om man sticker ut på andra sätt. Men der är INTE bra att vara överviktig. Att vara fet är en sjukdom precis som det är att vara underviktig. Man ska självklart inte må skit för det behöver inte vara ens egna fel. Det är ärftligt och vissa har vuxit upp med fel syn på mat. Så psykiskt ska man må bra men man ska fortfarande göra allt för att gå ner i vikt. Inte bara acceptera och gå vidare för då kommer inte livet bli så långt. Precis som dom med anorexia måste kämpa för att äta måste andra kämpa för att låta bli!

Övervikt är ett stoort problem i många I-länder idag och om det fortsätter så kommer snart idealet ligga där. Redan i USA ser människorna annorlunda ut det är standard att vara fet och det är inte friskt!

Jag vet att många många redan kämpar för att gå ner och allt och mår piss bara för att dom ska se ut som alla andra. Men om alla slutar med det och bara går uppåt kommer alla snart se ut så.
Så må bra i eran personlighet och självklart i erat utseende med men acceptera inte er övervikt det skadar er själva! Fler sjukdomar kommer med det....


Kommer de här bli idealet?


Kommentarer
Postat av: Anonym

bra skrivet!

2008-10-14 @ 08:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0